Windows aplikacije

Turizam 1.0

 

Klijent
portfolio_klijent.png

Vir apartmani - Turizam 1.0

Kuća se sastoji od 4 potpuno opremljena apartmana, kapaciteta od dvije do šest osoba. Apartmani su moderno uređeni i pružaju Vam puni komfor, a izoliranost od glavne prometnice garantira mir i tišinu. Svojim ćemo gostima, kao dobri domaćini, biti na usluzi kako bismo im odmor učinili ugodnim, interesantnim i lijepim. Naša je osnovna želja da se u našem okruženju osjećate kao kod kuće

Opis projektaportfolio_opis.png

U startu je aplikacija bila zamišljena kao pilot projekt te u suradnji sa Klijentom izrađena je demo aplikacija koja bi mogla pohranjivati offline (bez pristupa interneta) rezervacije i kontakte. Nakon što se aplikacija pokazala vrlo uspješnom, sama aplikacija je nadograđena sa vrlo korisnim modulima potrebnim stvarnim korisnicima, dakle bez nepotrebnih opcija koje su često zbunjujuće i nepotrebne. Aplikacija Turizam 1.0 je dovedena do finalne faze te posjeduje sinkronizaciju sa Web stranicom www.vir-apartmani.com. Sve rezervacije i kontakte je moguće sinkronizirati putem aplikacije, te naravno svake izmjene u samoj aplikaciji se odražavaju i na online kalendar rezervacija i obrnuto.

Aplikacija može raditi i samo u offline načinu rada, u tom slučaju nije potrebno imati web stranicu. Sustav je predviđen da radi i u višejezičnom okružju, te je ugrađena podrška za višejezičnost. O samoj uporabi i izgledu prozora možete pročitati u tekstu koji slijedi.

Vrijeme izrade: srpanj 2006

Tehnologija
portfolio_tehnologija.png

Hosting server: Microsoft Windows 98,2000,2003,XP,ME,Vista
Programski jezik i platforme: .NET C#, Web services, MS Excel Baza podataka: MySQL, MS Access

turizam_kalendar.jpg
Prikaz Kalendara

Otvaranjem aplikacije Turizam 1.0 prikazuje se komponenta Kalendar. Odabirom apartmana sa lijeve strane korisničkog sučelja Kalendar prikazuje sve nepotvrđene i potvrđene rezervacije, kao i realizirane (po dolasku gosta) rezervacije koje dobivaju status boravak. Potvrđene rezervacije i boravak su označene kombinacijom crvene boje (kombinacija boja je upotrebljena radi preglednosti), dok je nepotvrđena rezervacija označena sa kombinacijom zelene boje. Kalendar ima mogućnost promjene godine klikom miša na strelicu kalendara. Ukoliko korisnik odabere pojedinu rezervaciju, sustav ispisuje podatke o samoj rezervaciji, zajedno sa imenom kontakta, terminom, brojem osoba te statusom.

turizam_rezervacije.jpg
Prikaz Rezervacije

Odabirom iz padajućeg izbornika ili klikom miša na gumb Rezervacije, prikazuje se komponenta Rezervacije. Odabirom rezervacije sa donjeg tabličnog prikaza sustav prikazuje sve podatke vezane za odabranu rezervaciju. Korisnik je u mogućnosti promjeniti sve opisne podatke rezervacije, kao i vrijeme termina rezervacije, dodavanje komentara rezervacije, itd... Klikom miša na gumb "Kalkuliraj cijenu" sustav iz novoupisanih podataka računa osvježenu cijenu. Uporabom ove komponente Korisnik može potvrditi rezervaciju, te rezervaciju označiti kao boravak. Rezervacije sa oznakom boravak ne prikazuju se više u donjem tabličnom prikazu.

turizam_boravak.jpg
Prikaz Boravka

Odabirom iz padajućeg izbornika ili klikom miša na gumb Boravak, prikazuje se komponenta Boravak. Odabirom boravka sa lijevog tabličnog prikaza sustav prikazuje sve podatke vezane za odabrani boravak kao i sve informacije o rezervaciji vezanu za taj isti boravak. Korisnik je u mogućnosti promjeniti sve opisne podatke, kao i vrijeme termina boravka. Klikom miša na gumb "Kalkuliraj cijenu" sustav iz novoupisanih podataka računa osvježenu cijenu. Korisnik je u mogućnosti i vratiti upisani boravak unatrag kao rezervaciju, u tom se slučaju više ne prikazuje u lijevom tabličnom prikazu.

turizam_kontakti.jpg
Prikaz Kontakta

Odabirom iz padajućeg izbornika ili klikom miša na gumb Kontakti, prikazuje se komponenta Kontakti. Odabirom kontakta sa centralnog tabličnog prikaza sustav prikazuje sve podatke vezane za odabranu kontakt osobu. Korisnik je u mogućnosti promjeniti sve opisne podatke kontakta, kao i dodavanja komentara i pripadajuće slike kontakta.

turizam_postavke.jpg
Prikaz Postavki

Odabirom iz padajućeg izbornika ili klikom miša na gumb Postavke, prikazuje se komponenta Postavke. Postavke aplikacije su odvojene za Plaćanje dodatnih usluga apartmana, te ostalnim procesnih postavki aplikacije. Promjene postavki Plaćanja dodatnih usluga apartmana se ažuriraju na web stranici pokretanjem sinkonizacije aplikacije. Od ostalih postavki aplikacije bitno je spomenuti promjenu valute aplikacije, ukoliko se valuta promjeni, sve cijene u aplikaciji će se prikazivati u odabranoj valuti.

turizam_postavke_apartmana.jpg
Prikaz Postavki apartmana

Odabirom iz padajućeg izbornika opciju Postavke apartmana, prikazuje se komponenta Postavke apartmana. Postavke apartmana su odvojene za generalne informacije apartmana, te cjenika apartmana. Promjenom bilo kojih postavki apartmana ili cjenika, podaci se ažuriraju na web stranici pokretanjem sinkonizacije aplikacije. Za svaki apartman moguće je postaviti zasebnu cijenu.

turizam_sinkronizacija.jpg
Prikaz Sinkronizacije

Odabirom iz padajućeg izbornika ili klikom miša na gumb Sinkroniziraj, izvršuje se niz procedura za sinkronizaciju podataka. Sinkronizacija se odnosi za sva dodatna plaćanja, kompletne informacije o apartmanima, rezervacije, te potvrde rezervacija. Sinkronizacija se vrši tako da se ažurira stariji podatak sa novijim podatkom koji su posebno označeni datumom podatka. Svaki podatak se može i posebno označiti ukoliko korisnik ne želi da noviji podatak ažurira stariji. Sama sinkronizacija izvršava se putem Web servisa. Turizam 1.0 aplikacija koristi MS Access bazu podataka, dok internet stranica koristi MySQL bazu podataka.

turizam_izvjestaji.jpg
Prikaz Izvještaja

Odabirom iz padajućeg izbornika ili klikom miša na gumb Izvještaji, prikazuje se komponenta Izvještaji. Prozor Izvještaja dopušta Korisniku filtriranje izvještaja po Apartmanima, godinama, kao i po sezonama.Postoje dvije vrste izvještaja, Osnovni izvještaj i Napredni izvještaj koji se generira u MS Excelu.

Koparent Joomla Komponenta


logo mali


KopaWeb tim razvio je vlastitu, novu i jedinstvenu Joomla komponentu - KopaRent

Koparent aplikacija za Joomla CMS sustav osobito je namijenjena iznajmljivačima svih vrsta poslovnih, privatnih i turističkih nekretnina...

Opširnije 

Tečajna Lista

Došlo je do greške. Tečajna lista off-line.

Top Ponuda

CMS sustavi

cms.png Sustav za upravljanje sadržajem CMS je sve popularniji, u svojoj ponudi KopaWeb Vam nudi Joomla bazirani CMS sustav za upravljanje sadržajem. Joomla je Open Source (Otvoreni kod) projekt i kao takav potpuno besplatni, zajednica otvorenog koda za Joomlu je vrlo velika i postoje mnoge komponente i moduli za nju

Opširnije...
WEB stranice SEO usluge WIN aplikacije
 • Izrada web stranica
 • Dizajn internet stranica
 • Održavanje internet stranica
 • Photoshop dizajn u HTML
 • Optimizacija za tražilice
 • Internet marketing
 • CMS i Web shop
 • Hosting internet stranica
 • Zakup i aktivacija domene
 • Razvoj rješenja po narudžbi
 • Istraživanje ključnih riječi
 • Optimizacija sadržaja
 • Programska optimizacija
 • Profitabilna tržišta
 • Prijava na direktorije
 • Prijava na tražilice
 • Google PageRank
 • Praćenje rezultata
 • Mjesečni izvještaji
 • SEO savjetovanje
 • Nadogradnja postojećih aplikacija
 • Migriranje i sinkroniziranje
 • Programiranje u C#,C++,VB,...
 • Izvještaji
 • Optimizacija relacijskih baza podataka
 • Optimizacija programskog koda
 • Unikatne windows aplikacije
 • MS Access aplikacije
 • MS Excel Macro skripte
 • Batch windows skripte